Somon marinat în cuib de avocado

Bonjurică, bonjurică! Ce vă mai place Mojito… tocmai de aceea am zis să aveți ceva perfect asociat cu el. Gustare de vară cu multă savoare prinsă într-un cuib de avocado cu somon marinat și un sos extraordinar. Secretul e în rețetă, rețeta e mai jos, iar eu sper să aveți destulă gheață pentru.... al câtelea Mojito? Spor și clinchet de pahare!

Ingrediente

Somon marinat în cuib de avocado

500 g file de somon, fără piele, tăiat bucăți de 2,5 cm
2 linguri de miso alb
1 lingură de sos soia light sau sos Worchestershire
1 lingură de suc de lime
O linguriță ulei de măsline
200 g roșii cherry jumătăți
100 g castravete tăiat jumătăți de felii
1 șalotă mică tocată fin
1 avocado curățat și feliat fin
3 linguri de alge nori tăiate fin
1 lingură de ceapă verde tocată fin
12 Tacos/Tortilla de făină sau porumb

Sos gustos dar și periculos

180 ml ulei de măsline
1 ardei capia mic tocat mărunt
2 ardei mediu iuți (opțional) curățați de semințe
2 ardei verzi mediu iuți curățați de semințe
50 g migdale fără coajă, tocate
30 g muguri de pin
2 căței usturoi tocați
115 ml oțet de vin alb
Sare
Caju prăjit și tocat

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Sosul: Încingeți ușor 2 linguri de ulei într-o tigaie cu fund gros. Rumeniți bine ardeii, cam 2 minute, adăugați migdalele, mugurii de pin și usturoiul și gătiți încă 3 minute. Mutați totul într-un blender, turnați uleiul rămas și oțetul, blendați câteva minute și potriviți gustul. Puneți deoparte.

Miso, sosul de soia, sucul de lămâie și uleiul de măsline se omogenizează. Separat se combină somonul, ceapa, roșiile și castravetele. Se toarnă sosul peste pește și se amestecă bine.
Tacos se încălzesc, se acoperă cu avocado, apoi amestecul de pește, alge și ceapă verde. Se stropește totul cu sos, se presară caju și se stinge cu Mojito.

Ai putea încerca și...

Gujoane de pește și sos cu castraveciori murați
AFLĂ MAI MULTE
Crap fript cu sos de chorizo
AFLĂ MAI MULTE
Midii cu sos Roquefort și verdeață
AFLĂ MAI MULTE