Bonjurică, bonjurică! A sosit momentul să vă ofer o rețetă venită pe filieră Auchan. De fapt eu mă ocup de rețetă, iar Auchan s-a ocupat de ingredientele venite pe filieră, adică certificate, cu trasabilitate clară și urmărite de la sămânță tocmai până la rod. În cazul rețetei de mai jos, Auchan s-a ocupat de midii, iar eu le-am transformat într-o farfurie delicioasă cu sos Roquefort, verdeață și mult talent pe care vi-l ofer din toată inima. Voi să aveți un vin alb la rece, iar eu vă zic poftă bună!
1 kg midii de Filieră Auchan
2 legături de ceapă verde tocate
2 legături de usturoi verde tocate
2 legături de pătrunjel tocate
100 ml vin alb
100 ml smântână lichidă
100 g roquefort
50 g unt
50 ml ulei măsline
Piper negru
Midiile se curăță de alge și impurități cu o perie, sub jet de apă rece. Cele deschise se aruncă.
Se încinge untul împreună cu uleiul într-o tigaie înaltă. Se înmoaie jumătate din cantitatea de ceapă și usturoi verde. Se adaugă după câteva minute midiile. Se acoperă tigaia și se lasă la foc mare, până se deschid, 4 minute. Se descoperă, se sting cu vin. Se lasă un minut, se adaugă smântâna, restul de ceapă și usturoi, piper. Se amestecă bine și se lasă pe foc iute încă 4 minute. Se adaugă bucățele de roquefort, pătrunjelul și se amestecă din nou, cât să se integreze brânza în sos.
Se gustă cu pâine bună și vin din belșug.