Midii cu sos Roquefort și verdeață

Bonjurică, bonjurică! A sosit momentul să vă ofer o rețetă venită pe filieră Auchan. De fapt eu mă ocup de rețetă, iar Auchan s-a ocupat de ingredientele venite pe filieră, adică certificate, cu trasabilitate clară și urmărite de la sămânță tocmai până la rod. În cazul rețetei de mai jos, Auchan s-a ocupat de midii, iar eu le-am transformat într-o farfurie delicioasă cu sos Roquefort, verdeață și mult talent pe care vi-l ofer din toată inima. Voi să aveți un vin alb la rece, iar eu vă zic poftă bună!

Ingrediente

1 kg midii de Filieră Auchan
2 legături de ceapă verde tocate
2 legături de usturoi verde tocate
2 legături de pătrunjel tocate
100 ml vin alb
100 ml smântână lichidă
100 g roquefort
50 g unt
50 ml ulei măsline
Piper negru

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Midiile se curăță de alge și impurități cu o perie, sub jet de apă rece. Cele deschise se aruncă.

Se încinge untul împreună cu uleiul într-o tigaie înaltă. Se înmoaie jumătate din cantitatea de ceapă și usturoi verde. Se adaugă după câteva minute midiile. Se acoperă tigaia și se lasă la foc mare, până se deschid, 4 minute. Se descoperă, se sting cu vin. Se lasă un minut, se adaugă smântâna, restul de ceapă și usturoi, piper. Se amestecă bine și se lasă pe foc iute încă 4 minute. Se adaugă bucățele de roquefort, pătrunjelul și se amestecă din nou, cât să se integreze brânza în sos.

Se gustă cu pâine bună și vin din belșug.

Ai putea încerca și...

Antricot cu sos bun și chips de mămăligă
află mai multe
Supă exotică de păstrăv, de la noi din Asia
află mai multe
Salată falsă de ton, cu măsline
află mai multe