Gujoane de pește și sos cu castraveciori murați

Bonjurică, bonjurică... și gujoane și berică! Cu berea am rezolvat-o odată cu Marele Târg de bere de la Auchan unde trebuie doar să vă decideți voi cu câte din cele peste 300 de beri vă veți delecta. Ei cu berile, iar noi cu păpica potrivită. Lucrăm cu pește și cu castraveciori murați și o să iasă niște gujoane delicioase. Laudele sunt la final, așa că puneți mâna pe rețetă și fuga cu berea la frigider. Poftă mare!

Ingrediente

400 g pește filetat, subțire sau gros, plătică, somon, cod, șalău
Un pic de făină
Sare, piper
Ulei pentru prăjit

Aluat
80 g făină cernută
25 g parmezan ras
5 g bicarbonat
1 ou separat, albușul bătut spumă
150 ml lapte
100 ml apă

Sos
60 ml smântână
60 ml maioneză
Coajă de lămâie rasă
2-3 linguri de castraveciori murați tocați
1 lingură mărar tocat

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Sosul se face amestecând toate ingredientele. Se lasă la rece.

Peștele se taie în fâșii de aceeași dimensiune. Se sărează, se piperează. Se lasă la rece. Se trece apoi prin făină, înainte de prăjit.

Aluatul se pornește amestecând ingredientele uscate. Se integrează apoi gălbenușul și laptele, iar la final apa. Sare, piper și se lasă la rece.

Se încălzește ulei într-o tigaie groasă, cam 5 cm înălțime.

Albușul se bate spumă și se integrează în aluat. Peștele se trece prin aluat și se prăjește cam 4 minute. Se scoate pe hârtie absorbantă și se gustă cald, presărat cu mărar, cu sosul și berea scoase de la rece, exact la țanc.

Ai putea încerca și...

Norișori de aluat cu chorizo și brânză
află mai multe
Omletă cu chipsuri de cartofi
află mai multe
Paste carbonara cu mortadella
află mai multe