Este obtinut prin fierberea in vapori de apa a boabelor de soia care se lasa apoi sa fermenteze in putina apa si sare.
Originar din China, sosul condimenteaza de peste 2000 de ani mancarurile asiatice, mai ales cele care au la baza orezul si legumele.
Sosul de soia poate deveni un aliat al sanatatii noastre, contine de 10 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu, de exemplu.
Vitaminele, mineralele din sosul de soia imbogatesc hrana noastra, singurul lucru la care trebuie sa fim atenti e sarea, produsul contine deja sare, asa ca ori gatim fara sare, ori, daca avem probleme cu hipertensiunea, nu folosim acest condiment.
Datorita procesului de fermentare, sosul de soia ne daruieste si fermenti lactici, atat de importanti pentru flora intestinala.
Reuseste, in cazul unui consum regulat, sa alcalinizeze sangele, sa echilibreze Ph-ul organismului greu incercat de acizi si zaharuri.
Modul de folosire cel mai indicat este sa adaugam sosul crud peste legume sau verdeturi crude sau fierte, peste bucatele de pui gatite anterior in fasii saltate rapid in tigaie.
Se pot condimenta salate, orez, cartofi fierti, important e sa nu uitam ca sarea nu mai e necesara.
Doar pofta buna trebuie sa fie si convingerea ca acest sos nu a supravietuit degeaba timpurilor.
Desiam aduce ingredientele Thailandeze in bucataria dumneavoastra.
Fie ca vorbim de paste thai curry, dipping souces, mirodenii cu specific thailandez, sosuri speciale pentru gatit la wok, toate acestea le puteti gasi sub marca Desiam.
Toate produsele sunt facute in Thailanda, cu ingrediente locale, facute cu retete traditionale, dezvoltate de maestrii bucatari apreciati.