Bonjurică, bonjurică! S-a deschis un mare târg de vin la Auchan cu multe etichete și sortimente. Pentru asta, zic să fiți pregătiți cu ceva gustărică. Eu vă propun și nu impun, doar zic: biscuiți! Au puțină sare, puțin piper, puțină brânză cât să meargă din plin cu un pahar de vin. Cincin la vin!
2 ouă și un gălbenuș pentru uns
4 linguri de ulei de măsline
170 g făină albă 550
1 linguriță de sare
2 linguri de parmezan ras și extra
½ linguriță piper negru zdrobit mare
2 ½ lingurițe praf de copt
Cuptor la 190 de grade Celsius
Bateți cele două ouă și le amestecați cu restul ingredientelor, până obțineți un aluat, pe care îl frământați până devine omogen. Îl adunați într-o formă rotundă, îl înfășurați în folie și îl lăsați jumătate de oră la odihnă.
Întindeți aluatul cu sucitorul până la o grosime de aproximativ 6 mm. Decupați biscuiți cu rola sau cu o formă specială. Ungeți o tavă cu unt, tapetați-o cu hârtie de copt și întindeți biscuiții cu distanță între ei. Ungeți-i cu gălbenuș înainte de a-i lăsa la copt. Durează cam 12 minute să fie gata. Când îi scoateți din cuptor, puteți să presărați parmezan peste ei.
Se lasă la răcit și se gustă cu vin, chiar și cu brânză.