Biscuiți cu sare și piper și un pic de brânză, pentru vin

Bonjurică, bonjurică! S-a deschis un mare târg de vin la Auchan cu multe etichete și sortimente. Pentru asta, zic să fiți pregătiți cu ceva gustărică. Eu vă propun și nu impun, doar zic: biscuiți! Au puțină sare, puțin piper, puțină brânză cât să meargă din plin cu un pahar de vin. Cincin la vin!

Ingrediente

2 ouă și un gălbenuș pentru uns
4 linguri de ulei de măsline
170 g făină albă 550
1 linguriță de sare
2 linguri de parmezan ras și extra
½ linguriță piper negru zdrobit mare
2 ½ lingurițe praf de copt

Cuptor la 190 de grade Celsius

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Bateți cele două ouă și le amestecați cu restul ingredientelor, până obțineți un aluat, pe care îl frământați până devine omogen. Îl adunați într-o formă rotundă, îl înfășurați în folie și îl lăsați jumătate de oră la odihnă.

Întindeți aluatul cu sucitorul până la o grosime de aproximativ 6 mm. Decupați biscuiți cu rola sau cu o formă specială. Ungeți o tavă cu unt, tapetați-o cu hârtie de copt și întindeți biscuiții cu distanță între ei. Ungeți-i cu gălbenuș înainte de a-i lăsa la copt. Durează cam 12 minute să fie gata. Când îi scoateți din cuptor, puteți să presărați parmezan peste ei.

Se lasă la răcit și se gustă cu vin, chiar și cu brânză.

Ai putea încerca și...

Coaste de vită gătite lent în sos de vin roșu
află mai multe
Supă de Lasagna
află mai multe
Șnițel de vinete cu inimă de salată
află mai multe