Coaste de vită gătite lent în sos de vin roșu

Bonjurică, bonjurică! Avem multe etichete de vin la Auchan la târgul de vin și noi avem un preparat divin. C O A S T E! da, da. Coaste de vită fierte încet, apoi cuptor la fel de lent, evident cu sos de vin roșu, un pic de ienibahar, scorțișoară și se vor topi între degete. Vinul îl găsiți la Auchan, rețeta în link și vă doresc poftă mare!

Ingrediente

2 kg coaste de vită tăiate bucăți
250 costiță afumată
1 ceapă zdravănă
2 morcovi cuburi
1 țelină cuburi
O conservă de roșii
1 sticlă de vin roșu sec
500 ml supă de vită
4 căței de usturoi câteva crenguțe de cimbru
2-3 frunze de dafin
Boabe de enibahar
Boabe de coriandru
Un pic de baton de scorțișoară
Câteva cuișoare
Sare, piper, ulei de măsline

Cuptor la 120 de grade Celsius

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Carnea se sărează și se piperează, apoi se colorează bine în ulei de măsline în vasul în care veți găti. Se scoate deoparte, cu tot cea mai mare parte din grăsimea rezultată. Se caramelizează și costița în restul de grăsime, se scoate deoparte.

Se colorează morcovii, ceapa și țelina. Se adaugă roșiile. Se gătesc câteva minute. Se adaugă vinul, supa, condimentele, cimbrul, dafinul. Se reîntregește familia cu coastele și costița și un pic de sare. Se mai completează cu apă, cât să fie acoperite coastele. Se aduce la clocot și după câteva minute se lasă în cuptor la bolborosit, cu capacul pus.

Nu trebuie să fiarbă, deci trebuie să fiți atenți ca procesul de gătire să fie lent. Ajustați temperatura, dacă observați că situația scapă de sub control. Ar trebui să fie gata cam în două ore. Scoateți carnea. Strecurați lichidul, blendați legumele și costița. Reduceți sosul rezultat cam cu jumătate. Merge cu pâine bună, mămăligă sau piure. Dar mai ales cu vin bun.

Ai putea încerca și...

Cotlete de porc crocante, cu sos acrișor
află mai multe
Șnițel de vinete cu inimă de salată
află mai multe
Pupi din crumpi
află mai multe