Taco de vita marinata cu branza

Bonjurică, bonjurică! Mixăm tot ce putem, doar să obținem gustul cel mai bun. Și am aflat că cel mai bine cu un pahar exotic de Margarita merge o rețetă cu vită marinată și cu brânză. E pe Mexic după cum v-ați prins deja în hora acestei rețete. Hai cu rețeta, hai cu paharul de Margarita și aveți-vă ca Mariachi!

Ingrediente

500 g bavetă mare (skirt steak)
250 g brânză Gruyere rasă
12 tortilla de făină sau porumb
Verdeață de care vă place
Ardei iute tocat

Marinadă
Sucul de la 3 lime
3 căței de usturoi striviți ușor
1/2 linguriță sare
½ piper zdrobit
1 ceapă verde tocată
1 linguriță ulei de măsline
1 lingură zahăr
Crenguțe de cimbru
Coriandru proaspăt, dacă vă place
Pătrunjel verde

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Carnea se lasă la marinat la rece măcar 6 ore. Preferabil ar fi peste noapte.

Se scoate, se curăță, se usucă. Se unge cu un pic de ulei și se frige în tigaie sau pe un grătar cu cărbuni, cam 5 minute pe fiecare parte. Se ia de pe grătar și se lasă 5 minute să se odihnească.

Se taie felii subțirele. Se aliniază 6 tortilla. Se presară brânză. Peste brânză se pune carnea, apoi verdeața, apoi iar brânză. Se acoperă cu o tortilla și se presează ușor. Se unge cu ulei partea care va sta pe grătar și apoi se frig până se topește brânza.

În acel moment, deschideți ușa colindătorilor Mariachi și turnați Margarita în pahare.

Ai putea încerca și...

Norișori de aluat cu chorizo și brânză
află mai multe
Gujoane de pește și sos cu castraveciori murați
află mai multe
Cârnăciori aurii de pește
află mai multe