Bonjurică, bonjurică! Facem ce facem și tot la un cocktail ne întoarcem. Alegem ceva dulce și efervescent cu piersică și prosecco. Se numește Bellini și chiar dacă unii tot mai cred că a jucat la Juventus, eu vă recomand să încercați acest cocktail lângă un toast cu mozzarella, prosciutto proaspăt cules din Italia și o piersică grill și vă mai zic Cin cin!
Felii groase (3 cm) de pâine bună
Bulete de mozzarela mare
Felii de prosciutto
Coajă rasă de lămîie și un pic de suc
Piersici tari
Frunze de busuioc și mentă
Un pic de pepperoncino
Ulei de măsline
Un pic de maioneză
Un pic de unt
Bețișoare de lemn de cocktail
Feliile de pâine se ung cu unt și maioneză și se gratinează în tigaie. Se lasă la răcit. Se taie cuburi, cam cât de o îmbucătură.
Piersicile se curăță de sâmbure și se frig pe grill sau în tigaie.
Mozzarella se rupe în bucăți potrivite cu dimensiunea cuburilor de pâine.
Prosciutto se pliază.
Se amestecă un pic de ulei, coajă de lămîie, suc de lămîie și ardei. Se ung cuburile de pâine cu această compoziție. Peste pâine se așază mozzarella, o frunză de busuioc, prosciutto, o frunză de mentă, piersica și se fixează cu bețișorul de lemn.
Se gustă cu gesturi largi, alături de un cocktail Bellini.