Toast cu creveți

Bonjurică, bonjurică! Hai să toastăm și cu berică! E Marele Târg de bere de la Auchan și dăm și noi un toast cu ce avem mai bun prin debara. Am găsit niște creveți proaspeți la Auchan, peste 300 de sortimente de bere și o punem de o întâlnire memorabilă între o farfurie, dar și un pahar rece de bere. Hai să gătim și să ne și berim! Poftă mare, dar și rece!

Ingrediente

8 felii de pâine toast integrală, trecute prin prăjitor
225 g creveți gătiți în prealabil (abur, prăjiți, fripți)
1 albuș de ou
Ceapă verde tocată
Ghimbir ras, după gust
1 cățel de usturoi
O linguriță de amidon
Sare, după gust
½ linguriță zahăr
Sos iute, după gust
Semințe susan, cât să acopere feliile
Ulei de prăjit (sau unt)
Ceapă iute, pătrunjel, felii de lime, pentru final

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele, in afară de ulei, pâine și susan, într-un blender și le transformați într-o pastă fină. Ungeți feliile de pîine cu un strat grosuț de compoziție.

Presărați susanul și apăsați-l, ca să intre in compoziție. Tăiați marginile. Tăiați apoi fiecare felie în patru. Ca să fie mai ușor de manevrat la gustare, puteți tăia în două fiecare triunghi.

Încălziți ulei într-o tigaie groasă, cât să acopere bine feliile. Prăjiți-le în serii, cam 30 de secunde pe fiecare parte.

Lăsați-le la scurs pe hârtie absorbantă și presărați-le cu verdeață. Merg și câțiva stropi de lime, dar și o bere rece.

Ai putea încerca și...

Gujoane de pește și sos cu castraveciori murați
află mai multe
Cârnăciori aurii de pește
află mai multe
Norișori de aluat cu chorizo și brânză
află mai multe