Bonjurică, bonjurică! Astăzi gătim ca pă Italia ca sursă de inspirație pentru zilele acestea reci care ar trebui să nu ne revolte dacă ne uităm în calendar. Avem o țelină și așa cum v-am zis, o gătim ca pă Italia, adică adăugăm niște jambon, parmezan ca într-un sos de paste. E o rețetă ușor de făcut și se consumă foarte repede din motive de gust extraordinar. Urmăriți și poate mă și pomeniți. Poftă bună!
6 porții
1 țelină mare
150 ciuperci tocate grosier
O ceapă tocată
300 g roșii din conservă tocate
O felie zdravănă de jambon copt
60 g unt
Ulei de măsline
Pătrunjel
Parmezan ras, sare, piper*
Țelina se curăță și se taie felii, apoi cuburi de 1,5 cm. Se fierbe în apă cu sare câteva minute. Se lasă la scurs și răcit.
Separat se înmoaie ceapa în unt și ulei, se colorează ciupercile, apoi jambonul cuburi. Se integrează roșiile și se lasă câteva minute la foc mic. Se potrivește gustul.
Cuburile de țelină se colorează în unt, apoi se varsă și restul compoziției peste ele și se mai gătesc câteva minute. Țelina trebuie să păstreze textura, deci nu trebuie gătită excesiv. Se încheie cu parmezan, pătrunjel și un pic de ulei de măsline picurat în farfurie.