Tartă festivă cu ricotta și portocale

Bonjurică, bonjurică! Ne instalăm cu bucurie în atmosfera de sărbătoare. Sper că v-ați înconjurat cu decorațiunile minunate Actuel pe care le găsiți la Auchan. Odată ce am intrat în atmosfera de Crăciun e momentul să ne pregătim și de un desert festiv. Vă propun o tartă cu ricotta și portocale și ornată cu multe globuri roșii de Crăciun. Sper să vă bucurați de acest cadou delicios pe care vi-l ofer împreună cu urarea de Crăciun fericit!

Ingrediente

Aluat de tartă
120 g unt
150 g zahăr
3 ouă mari și un gălbenuș
200 g ricotta
1 lingură praf de copt
120 g făină și extra
Coaja rasă de la 2 portocale
Pulpa fără pieliță, cubulețe, de la o portocală
Un măr curățat și ras
Sau de ce nu, zmeură

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se unge cu unt și se pudrează cu făină o formă de cuptor cu clips (23-25 cm). Zahărul și untul se bat spumă. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Apoi se integrează treptat celelalte ingrediente. Fructele se adaugă ultimele cu o spatulă. Se toarnă în formă și se coace cam jumătate de oră. Se lasă la răcit.

Se poate orna cu felii de portocală. Cu mere caramelizate. Sau cu zmeură. Frișcă. Fistic crocant. Merge cu compot și suportă chiar să adaugați un pic de alcool în compoziție, să se simtă sărbătoarea.

Ai putea încerca și...

Griș cu lapte prăjit și spumă de zmeură
află mai multe
Tartă cu afine și cremă de lămâie și vanilie
află mai multe
Tartă cu zmeură lucioasă

află mai multe