Bonjurică, bonjurică!
Crăciunul poate fi dus la nivel de artă, doar dacă vă ocupați de... o tartă! 🥧🍊Culegeți toate portocalele pe care le mai aveți prin livezi și urmăriți pașii rețetei de mai jos. E cu joacă, dar și cu fericire că așa-i Crăciunul!
Să vă bucurați!🎄
Haideți să vedem cum se prepară această tartă delicioasă!
235 g făină cernută
125 unt la temperatura camerei
60 g zahăr tos
1 ou
3 portocale bio
150g zahăr
2 ouă
3 linguri de unt topit
Zahăr pudră, pentru efecte speciale de Crăciun (opțional)
Într-un bol, punem zahărul, apoi adăugăm cele două ouă. Mixăm până când amestecul devine omogen, gălbenușurile se albesc și zahărul se topește.
În timp ce mixăm, adăugăm treptat untul topit și îl integrăm complet în compoziție.
După ce am omogenizat untul, adăugăm coaja rasă de portocale și continuăm să mixăm, asigurându-ne că se încorporează bine.
Turnăm sucul de portocale în compoziție și îl amestecăm cu ajutorul unei furculițe până când totul este bine combinat.
După ce aluatul de tartă s-a răcit în formă, turnăm peste el compoziția.
Punem tarta din nou în cuptor și o coacem timp de aproximativ 25 de minute, până când crema se întărește.
Știm că tarta este gata atunci când se rumenește ușor pe deasupra. Stingem cuptorul și scoatem tarta pentru a se răci complet.
Deși compoziția poate părea lichidă imediat după scoaterea din cuptor, o lăsăm să se răcească și vom observa că se va așeza perfect pentru servire.
O savurăm cu drag alături de cei dragi, dar o păstrăm cu grijă departe de ochii pofticioșilor până se răcește complet!