Bonjurică, bonjurică! Revelion... revelion... punem 2023 în medalion! Pentru 2024 care iată că a și venit, dar și noi ne-am pregătit. Avem o tartă de reveneală cu prosciutoo crocant, brânză, praz și distracție! Nu uitați să mă pomeniți că vă știu nemaipomeniți! La mulți ani!
Aluat
Compoziție
Aluatul se face cu o oră în avans. Făina se pune într-un bol adânc. Se face un crater la mijloc. Se pun sarea, gălbenușul și untul și se omogenizează compoziția cu gesturi fine, fără a presa foarte tare aluatul. Se adaugă treptat și apa și se formează o bilă de aluat. Se trage în folie și se lasă la rece o oră, măcar.
Cuptorul se aduce la 180 de grade Celsius.
Se întinde cu sucitorul și se așază în forma bine unsă cu unt. Se acoperă cu folie de aluminiu, care se umple cu fasole boabe. Se coace 15 de minute. Se descoperă și se mai coace 5 minute.
Compoziția se compune din:
Praz înmuiat în unt cu sare și piper.
Brânză amestecată cu smântînă, usturoiul tocat fin, condimente, mărar și un ou bătut.
Felii de prosciutto prăjite ușor în unt.
Toate se așază în coaja de tartă și se mai coc 15 minute. La final, cu 10 minute înainte, puteți să spargeți câteva ouă deasupra și să le lăsați să se gătească. Acoperiți forma cu folie sau cu altă formă. Se gustă călduță, cu gălbenușul scurs ca ceasurile lui Dali.