Bonjurică, bonjurică! Dacă doriți să aflați cum e posibil să știi totul despre un păstrăv, de când era o icră mică mică și până a ajuns în galantare, atunci e momentul să vă bucurați de produsele certificate, de Filieră marca Auchan. Păstrăv de la Izvoru Muntelui din județul Neamț într-o rețetă de supă exotică de la noi, din Asia cum ar veni. Eu mă ocup de rețetă, iar voi de cumpărături. Rețeta să urmăriți și pe Exarhu să pomeniți!
500 g păstrăv filetat, feliat, fără piele, cu un praf de sare înainte
2-3 linguri ulei de cocos
1 ceapă feliată
O lingură de ghimbir tocat
Ardei iute, cât vă place
Un vârf de turmeric
Frunze sau pudră de curry
Un vârf de cardamom măcinat
Un vârf de coriandru măcinat
Poate chiar un pic de scorțișoară
400 ml lapte de cocos
100 ml apă
O roșie mare felii sau câteva cherry feliate
Suc de lămâie sau lime
Câteva fire de ceapă verde
Sare, piper
Peștele se poate marina un pic înainte, cu lime, curry, sare, piper.
Se prăjește un pic și se lasă deoparte. Asta e metoda tradițională. Sau procedați așa: Incingeți uleiul de cocos și adaugați ceapa, ghimbirul și ardeiul iute. Amestecați continuu.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugați curry, turmeric, coriandru, cardamom și amestecați. Adăugați apa și fierbeți 5 minute. Puneți și peștele în vas și gătiți încet cîteva minute.
Micșorați focul înainte să adăugați laptele de cocos, altfel va face cocoloașe. Amestecați și roșiile, potriviți gustul cu sare și piper. În două minute ar trebui să fie gata.
Mai puteți ajuta gustul cu un pic de ceapă verde. La ei merge cu orez, la noi vedeți voi.