Bonjurică, bonjurică... merge postul cu o supică! Iar dacă e cu roșioare și ardei copt, atunci e ideală pentru orice zi de post. O puteți servi caldă, dar și rece. Ne păstrăm cuvintele pentru rugăciune și pomenire. Da, pe mine... drept mulțumire pentru această supă fredonată. Cântecul îl veți găsi în rețetă. Poftă bună!
2 ardei capia cruzi sau copți
600 g roșii proaspete sau în conservă
1 ceapă tocată fin
500 ml supă de legume
Un păhărel de vin alb
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
Sare, piper, ceapă verde tocată sau chives
Pâine bună, ulei de măsline și spor la crutoane
Dacă folosiți ardei proaspeți, îi tăiați în patru, îi curățați și îi coaceți ca la carte. Îi curățați de coajă și îi puneți deoparte.
Ceapa și usturoiul se înmoaie în ulei. Când au leșinat, se adaugă ardeii și roșiile mărunțite. Se lasă 10 minute, se sting cu vin. Se mai lasă 2 minute, se toarnă supa, sare, piper și fierb încet 15-20 minute. Supa se blendează, se strecoară și se potrivește la gust. Ideal ar fi să o lăsați să se răcească peste noapte și să o atacați a doua zi.
Merge cu crutoane și chives deasupra și cu piper râșnit mare. Plus o spirală mică de ulei de măsline.