Bonjurică, bonjurică! Temperaturile ridicate merg perfect cu un cocktail răcoritor. Știu că vă toți se pricep la combinații, dar numai unii știu care e adevărata combinație! Cu modestie, vă zic că eu știu de o combinație de vară care o să va bucure, dar mai ales o să o repetați. Negroni și Spumă de Brie. Aveți de nevoie de brânzică bună, un vermut de Italia, dar mai bine urmăriți rețeta și veți descoperi ambele rețete: Spumă de Brie și Negroni!
300 g brie (2 rotițe)
40 ml smântână lichidă
3 linguri ulei de măsline
1 lingură apă
De pus deasupra
1 șalotă sau o ceapă de apă mică
2 linguri oțet de mere
1 lingură miere
1 linguriță ulei de măsline
Chilli după gust
Fistic, nuci
Dulceață de gutui, smochine,
Cimbru verde
Brânza se ține la rece și se curăță de coajă, cât mai subțire. Coaja se poate consuma separat, în salate, cu același tip de topping, etc
După ce a fost îndepărtată coaja, se lasă la temperatura camerei, măcar jumătate de oră, să se înmoaie. Când a devenit mai cremoasă, se bate la mixer, împreună cu smântâna, uleiul și apa, cam 8 minute. Trebuie să capete o textură fină și omogenă.
Înainte de asta, șalota se taie în 4 și se frige în tigaie cu uleiul de măsline. Când s-a colorat, se scoate, se toacă grosier, se amestecă într-un bol cu oțet, miere și un pic de chili.
Brânza se întinde pe o farfurie, se ornează cu compoziția de ceapă, nuci, fistic, cimbru și, eventual, dulceață.
Se gustă cu chips-uri, pîine prăjită, dar mai ales merge excelent alături de un Negroni.