Brașov – Târgoviște
Etapa a patra

Șnițel de vinete cu inimă de salată

Bonjurică, bonjurică! Ne apropiem de finalul competiției, Târgoviște fiind destinația etapei a patra. Plecăm din Brașov cu un sac plin de șnițele de vinete și cu inima mare de salată. Avem și brânzică, avem valoare, urmăriți rețeta și pedalați tare!

Ingrediente

3 vinete medii
Câteva felii de cașcaval sau brânză rasă
150 g smântână sau iaurt grecesc
Pesmet, făină
Un ou
Ulei pentru prăjit
Miezul de la 4 salate
Un pic de supă de legume
3 căței usturoi
Un pic de vin alb
O roșie coaptă, decojită
Boia, sare, piper

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Vinetele se taie felii lungi sau rondele, jumătate de cm grosime. Se sărează, se scurg. Se pune cașcaval sau brânză între două felii și se presează ușor cu un tocător. Se trec așa prin făină, ou și pesmet și se prăjesc, cu grijă să nu se desfacă. Se țin la cald.

Inimile de salată se taie jumătăți sau sferturi. Se încinge ulei cu usturoi și un pic de boia. Se sting cu un pic de vin. Se adaugă roșia tocată și un pic de boia. Adăugăm și supa și lăsăm să scadă.

Vinetele se însoțesc cu smântâna, inimile de salată și sosul lor, dar și cu niște pâine bună de înmuiat.

Ai putea încerca și...

Pupi din crumpi (Plăcinte prăjite din cartofi și brânză)
află mai multe
Cotlete de porc crocante, cu sos acrișor
află mai multe
Supă de chimen cu legume coapte
află mai multe