Brașov – Târgoviște
Etapa a patra
Bonjurică, bonjurică! Ne apropiem de finalul competiției, Târgoviște fiind destinația etapei a patra. Plecăm din Brașov cu un sac plin de șnițele de vinete și cu inima mare de salată. Avem și brânzică, avem valoare, urmăriți rețeta și pedalați tare!
3 vinete medii
Câteva felii de cașcaval sau brânză rasă
150 g smântână sau iaurt grecesc
Pesmet, făină
Un ou
Ulei pentru prăjit
Miezul de la 4 salate
Un pic de supă de legume
3 căței usturoi
Un pic de vin alb
O roșie coaptă, decojită
Boia, sare, piper
Vinetele se taie felii lungi sau rondele, jumătate de cm grosime. Se sărează, se scurg. Se pune cașcaval sau brânză între două felii și se presează ușor cu un tocător. Se trec așa prin făină, ou și pesmet și se prăjesc, cu grijă să nu se desfacă. Se țin la cald.
Inimile de salată se taie jumătăți sau sferturi. Se încinge ulei cu usturoi și un pic de boia. Se sting cu un pic de vin. Se adaugă roșia tocată și un pic de boia. Adăugăm și supa și lăsăm să scadă.
Vinetele se însoțesc cu smântâna, inimile de salată și sosul lor, dar și cu niște pâine bună de înmuiat.