Bonjurică, bonjurică! E sezonul iubirii și al momentelor unice petrecute alături de persoana pe care o doriți aproape. Ar merge o plimbare romantică cu barca la apus de soare, dar cum vremea nu prea ne permite ne mulțumim doar cu o bărcuță din chiflă cu lapte umplută cu ciupercuțe scrambled eggs, cu parmezan, și alte motive de leșin culinar. Să iubiți, mai ales ce gătiți!

Scrambled eggs cu ciupercuțe, în brioșă crocantă

Ingrediente

2 porții
70 g unt
50 g ciuperci
2 brioșe sau chifle cu lapte
1 lingură zdravănă de Chives mărunțit
4 ouă
2 linguri parmezan ras
Sare, piper proaspăt râșnit

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius. Ciupercile se feliază subțire transversal.

Se topește un pic de unt într-o tigaie. Se frig ciupercile. Se pun deoparte.

Brioșele se decupează în partea de sus. Se golesc de miez. Se pun în cuptor să se rumenească și să devină ușor crocante.

Ouăle se bat și se asezonează cu sare și piper. Se topește un pic de unt într-o tigaie și se toarnă ouăle. Se gătesc la foc mic. Se iau de pe foc, se adaugă un pic de unt și se gătesc din nou. Trebuie să își păstreze textura cremoasă. Procedura poate dura între 5 și 10 minute, poate chiar mai mult, dacă aveți răbdare. Le luați de pe foc, adăugați chives, amestecați.

Puneți feliuțe de ciuperci în brioșe. Turnați compoziția de ou, presărați cu parmezan și câteva felii de ciuperci. Merge și un pahar de spumant rece.

Ai putea încerca și...

Meat Loaf sau felie americană de carne
află mai multe
Tartă cu zmeură lucioasă
află mai multe
Supă de linte, cu costiță afumată și varză
află mai multe