Sarmale în foi de viță, umplute cu urdă

Bonjurică, bonjurică! Ziua alimentației trebuie sărbătorită cum se cuvine. Motiv pentru care am ales pentru voi ceva fin, delicios, sănătos și nu în ultimul rând, sarmale în foi de viță umplute cu urdă, mărar și ceva foarte bun. Urmăriți rețeta și veți da de ceva extraordinar în farfuria voastră.

Ingrediente

Frunze de viță la borcan
500 g urdă
1 ou sau 2 gălbenușuri
Cozile de la 2 cepe verzi
2 linguri de pesmet
Câteva roșii curățate de pieliță
Un praf de zahăr
Un praf de boia
Mărar
Pătrunjel
Ulei
Sare, piper

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Frunzele de viță se opăresc. Urda se frămîntă cu sare, piper, gălbenuș, pesmet, ceapă verde tocată fin, mărar tocat fin. E bine ca umplutura să stea un pic la rece. Dacă e prea moale, se completează cu pesmet. Se umplu foile de viță. Se toacă fin un pic de ceapă verde, se înmoaie în ulei, se adaugă roșiile mărunțite, sare, piper, boia, un praf de zahăr, un pic de supă de legume sau apă. Se pun și sarmalele și se lasă cam oră să se gătească încet. Se pot încheia la cuptor, cât să se rumenească un pic deasupra. Smântână, mărar și pîine bună, e tot ce pot să mai adaug.

Coaste de vită gătite lent în sos de vin roșu
află mai multe
Burger zdrobit, ca la Lizeanu

află mai multe
Cotlete de porc crocante, cu sos acrișor
află mai multe