Bonjurică, bonjurică! Știu că place mult peștele, dar sunt și perioade în care e bine să-l lăsăm să înoate în apele lui, iar noi să ne bucurăm de efectele minunate ale postului în care ne găsim. Vine cu toate verdețurile de primăvară, adică rucola, spanac baby, feică, castravete, pătrunjel, iar pentru așa- zisul tonul nu o să vă vină a crede.... urmăriți rețeta! Sănătate maximă și nu uitați să mă pomeniți!

Salată falsă de ton, cu măsline

Ingrediente

4 porții

Pentru salată
Rucola, fetică, spanac baby
1 zucchini cubulețe
1 castravete cubulețe
2 roșii cubulețe
100 g măsline
o legătură de pătrunjel tocat
ulei de măsline, suc de lămâie

Pentru tonul vegetarian
120 g miez nucă hidratat 30 min
120 g miez de semințe de floare hidratat 30 min
1 tijă apio tocată fin
1 morcov ras fin
O legătură mărar tocat
O lingură de drojdie alimentară

Pentru sosul de la ton
75 g caju hidratat 30 min
3 linguri apă
1 roșie cubulețe
1 fir ceapă verde
1 cățel usturoi tocat fin
Sucul de la ½ lămâie
1 linguriță de miere
1 linguriță de pudră de muștar
O lingură ulei de măsline

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Pasta de ton se obține astfel: se blendează nucile și semințele până devin o pastă. Dacă e prea densă, adăugați apă. Se amestecă bine cu restul ingredientelor, se potrivește gustul și se lasă la rece.

Caju se blendează împreună cu restul ingredientelor până atinge consistența smântânii lichide. Se mixează cu compoziția de ton.

Salata se asezonează și se completează cu pasta de ton, plante aromate și un praf de piper proaspăt râșnit.

Ai putea încerca și...

Supă cremă de ardei copt și roșii
află mai multe
Salată vietnameză, cu legume marinate instant
află mai multe
Ouă poșate și gratinate
află mai multe