Bonjurică, bonjurică! Știu că place mult peștele, dar sunt și perioade în care e bine să-l lăsăm să înoate în apele lui, iar noi să ne bucurăm de efectele minunate ale postului în care ne găsim. Vine cu toate verdețurile de primăvară, adică rucola, spanac baby, feică, castravete, pătrunjel, iar pentru așa- zisul tonul nu o să vă vină a crede.... urmăriți rețeta! Sănătate maximă și nu uitați să mă pomeniți!
4 porții
Pentru salată
Rucola, fetică, spanac baby
1 zucchini cubulețe
1 castravete cubulețe
2 roșii cubulețe
100 g măsline
o legătură de pătrunjel tocat
ulei de măsline, suc de lămâie
Pentru tonul vegetarian
120 g miez nucă hidratat 30 min
120 g miez de semințe de floare hidratat 30 min
1 tijă apio tocată fin
1 morcov ras fin
O legătură mărar tocat
O lingură de drojdie alimentară
Pentru sosul de la ton
75 g caju hidratat 30 min
3 linguri apă
1 roșie cubulețe
1 fir ceapă verde
1 cățel usturoi tocat fin
Sucul de la ½ lămâie
1 linguriță de miere
1 linguriță de pudră de muștar
O lingură ulei de măsline
Pasta de ton se obține astfel: se blendează nucile și semințele până devin o pastă. Dacă e prea densă, adăugați apă. Se amestecă bine cu restul ingredientelor, se potrivește gustul și se lasă la rece.
Caju se blendează împreună cu restul ingredientelor până atinge consistența smântânii lichide. Se mixează cu compoziția de ton.
Salata se asezonează și se completează cu pasta de ton, plante aromate și un praf de piper proaspăt râșnit.