Bonjurică, bonjurică! Avem un Maaaare Târg de bere. Unde? La Auchan? Când? Din 12 iunie până în 15 iulie. Si sunt peste 300 de beri. E cazul să răspundem pe măsura evenimentului cu o farfurie delicioasă și numai bună de asezonat cu o bere. Așadar, avem pui în crustă de parmezan și maioneză usturoiată pentru o bere înfoiată în pahar. Voi gătiți, pe mine mă pomeniți și sunt convins că o să mai reveniți!
4 bucăți piept de pui fără piele și os
Un pic de făină
80 g pesmet
2 ouă bătute
50 g parmezan sau pecorino
Pătrunjel, ceapă verde
50 g unt
Sosul
120 g maioneză
120 g cremă de brânză sau smântână
1 cățel de usturoi zdrobit
Mărar tocat
Un pic de oțet
Fiecare piept de pui se taie în 4 bucăți. Se sărează și se piperează. Se lasă la rece.
Pesmetul, parmezanul, verdeața tocată se amestecă. Puiul se pudrează cu făină. Se trece prin ou, apoi prin pesmet.
Puiul se întinde pe hârtie de copt, într-o tavă și se lasă la rece jumătate de oră, măcar. Se unge cu untul topit și se coace 20-25 de minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.
Sosul se face amestecând toate ingredientele până devin o compoziție fină. Se face în avans și se ține la rece, lângă bere.