Bonjurică, bonjurică!
La mulți ani și spor la cafeluță și în 2025! Vă doresc un an care să fie întocmai precum o cafea bună, aromată, echilibrată, cu gust plăcut și ușor fructat. Mai multe despre cafea, dar și despre ceai aveți posibilitatea să aflați și să vă cumpărați de la Târgul de cafea și ceai de la Auchan. ☕️🍵
Până atunci, eu vă voi ajuta cu o prăjitură de cafea sau de ceai, că tot e ora 5 și se cere ceva dulce delicios.
Făină 000 160 g (compoziție și tavă)
3 banane coapte zdrobite cu o furculiță și una pentru decorare
90 g unt
130 g zahăr
230 g curmale curățate de sâmburi și tocate
120 g nuci coapte sau prăjite
2 ouă și un gălbenuș
2 linguri amidon
O lingură praf de copt
O linguriță bicarbonat
2 lingurițe
Coaja rasă de la o lămâie
Un praf de sare
Zahăr pudră pentru ornat
Cuptor la 160 de grade Celsius
Formă de pâine unsă cu unt și pudrată cu făină.
Untul se bate cu zahărul până devine o spumă fină. Se adaugă bananele. Se cern împreună făina, amidonul, praful de copt, sarea, bicarbonatul, apoi ouăle, unul câte unul. Se integrează în compoziție. Se mixează cu o spatulă curmalele și nucile. Se toarnă în formă. Banana pentru ornare se taie longitudinal în sferturi și se așază la suprafața compoziției. Se coace aproximativ o oră. Se lasă la răcit în formă și apoi pe un grătar. Se pudrează cu zahăr.