Bonjurică, bonjurică! Sărbătorim Ziua Alimentației cu Pereeeee!!!! O rețetă minunată care vine tocmai din Peredis. E cea mai simlă, dar și cea mai bună prăjitură cu pere. Alta ca asta nu-i, așa că dați click la rețetă și o să aveți o farfurie de poveste. Poftă mare!
200 g zahăr
170 g făină
2 ouă
4 linguri cu lapte sau smântână lichidă
Unt pentru formă și ornat prăjitura
40 g pesmet
1 kg pere gustoase
Un praf de sare
O formă de 22 cm diametru
Cuptor la 190 grade Celsius
Uneori e bine să nu ai emoții când faci o prăjitură. Rețeta asta e simplă și foarte gustoasă.
Ouăle și laptele se mixează. Se adaugă treptat zahărul și sarea. Aveți un pic de răbdare și, după 2 minute, integrați făina. Când aveți o compoziție omogenă, treceți la pere. Le curățați de coajă, le tăiați în două și le scoateți miezul, apoi le tăiați în felii sau bucăți de 2,5 cm grosime. Le amestecati în compoziție.
Ungeți forma cu unt, pudrați cu pesmet, scuturați excesul. Turnați compoziția și faceți adâncituri cu vârful linguriței, în care puneți câte un pic de unt. Stă la copt cam 50 de minute. E bună și călduță și la temperatura camerei.