Bonjurică, bonjurică! Cu fructele de filiere m-am decis să fac desert cu ele. Avem fructe de Filieră Auchan așa că e contextul potrivit ca să vă ofer motive dulci ca să vă bucurați de vară cu această prăjitură răcoritoare, plină de prospețime, dar și de lămâie și afine.
Poftă bună!
4 ouă la temperatura camerei
110 g zahăr
Un praf de sare
100 g unt foarte moale
2, 5 linguri ulei de măsline sau de struguri
350 g făină de migdale
50 g făină de orez
O linguriță de praf de copt
Coaja rasă de la o lămâie
Sucul de la o jumătate de lămâie
Un pic de esență de vanilie
200 g afine
Cuptor la 180 de grade Celsius
Formă 25 cm unsă cu unt
Ouăle, zahărul și sarea se bat cu mixerul până își triplează volumul. Untul și uleiul se amestecă separat, apoi se combină cu coaja de lămâie, sucul și esența de vanilie.
Făina de migdale, cea de orez și praful de copt se amestecă. Se integrează o parte în compoziția de ou. Apoi se integrează un pic din compoziția de unt și ulei.
Se continuă la fel și se omogenizează. Se toarnă în formă și se completează cu afinele.
Se coace cam jumătate de oră. Se lasă la răcit în formă. Este extraordinară și rece, de la frigider, alături de o limonadă cu un pic de ghimbir.