Pavlova cu fructe de vară

Bonjurică, bonjurică!

Vă rog să faceți liniște în casă sau oriunde vă găsește această vară călduroasă. E un sezon plin de fructe de Filieră Auchan, motiv pentru care am zis să renunțăm la inhibiții și corpuri sculptate și să facem un desert de se face liniște în jur. Mai exact, e vorba de o Pavlova și vă zic de acum că Uniți, salivăm! Pentru că avem de ce, dar mai ales cu ce! Cele dulci să vă fie!

Găsești ingredientele necesare și modul de preparare aici 👉🏻

Adaugă ingredientele în coș

Meringue

5 ouă la temperatura camerei, separate
Un praf de sare
200 g zahăr
½ linguriță oțet
1 lingură cu vârf amidon
O tavă cu hartie de copt

Cuptorul se încălzește la 95 de grade Celsius. Albușurile se bat cu sarea până devin spumă. Se adaugă zahărul și apoi oțetul. Se mărește viteza mixerului și se lucrează compoziția până devine densă și lucioasă, măcar 5 minute. La final se pudrează cu praful de amidon, care se amestecă bine cu o spatulă în compoziție. Turnați în tavă astfel încât să obțineți un dreptunghi de aproximativ 30/20 cm. Se coace cam o oră și jumătate. Se răcește complet, înainte de a fi atacată.

Crema de vanilie

420 ml lapte
80 g zahăr
30 g amidon
Extract de vanilie
50 g unt cubulețe
Un praf de sare
Coaja rasă de la o lămîie bio

Laptele se aduce pînă aproape de punctul de fierbere. Zahărul, amidonul și sarea se amestecă bine, apoi se mixează și gălbenușurile. Se adaugă treptat lapte cald, cam jumătate din cantitatea totală. Compoziția astfel obținută se toarnă înapoi în vasul cu lapte cald. Se amestecă pe foc mic, constant, până se încheagă. Se dă la o parte, se integrează untul și esența de vanilie, se trece prin sită, apoi se amestecă și coaja de lămîie. Se acoperă cu folie și se lasă la rece câteva ore.
Pentru servire, pregătiți din timp un bol cu fructe de vară, stropite cu suc de lime și pudrate cu zahăr. Căpșune, cireșe, vișine, zmeură, afine, caise etc.
Puteți bate frișcă sau folosiți una din tub, de calitate.
Întindeți crema peste meringue. Continuați cu frișca. Apoi presărați fructele și sucul pe care l-au lăsat.
Porționați și bucurați-vă de vară.

Ai putea încerca și...

Prăjitură cu lămâie și afine
află mai multe
Clafoutis cu vișine
află mai multe
Tartă cu zmeură lucioasă
află mai multe