Bonjurică, bonjurică! Ce bucurie în aceste zile în care flacăra iubirii arde pe fiecare aragaz și în fiecare bucătărie. Cum altfel să sărbătorești iubirea în această lună, decât cu gesturi fine și tandre, eventual învelite cu somon. Rețeta de mai jos se încadrează perfect în acest tablou special. Veți iubi și această rețetă de pate de somon, învelit în somon și cu un toast fin cât să mă pomeniți.

Pate de somon pentru zile speciale

Ingrediente

4 porții

350 g somon afumat de calitate, feliat subțire
150 ml smântână de gătit
70 g brânză cremă
Coaja și sucul de la o lămâie
Un pic de mărar
Pâine toast

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Aveți nevoie de ramechine înalte. Le tapetati cu folie alimentară. Peste folie așezati feliile de somon tăiate și așezate astfel încât să puteți înveli pateul. Folosiți ceva mai puțin de jumătate din cantitatea totală de somon. Restul se blendează împreună cu smântâna, brânza cremă, coaja și sucul de lămîie. Compoziția se pune în ramechine, se acoperă cu feliile de somon și totul se strânge cu grijă în folie. Se lasă la rece măcar jumătate de oră. Se gustă alături de:

Toast Melba
Feliile de pâine se prăjesc sumar în aparat. Se curăță marginile. Se taie două triunghiuri. Fiecare triunghi se taie pe jumătate în grosime, astfel încât să obținem la final patru triunghiuri. Încingem cuptorul la 190 de grade în partea de sus. Așezăm feliile cu partea neprăjită în sus într-o tavă. Le lăsăm să se rumenească. Eventual, se vor curba ușor.

Ai putea încerca și...

Scrambled eggs cu ciupercuțe, în brioșă crocantă
află mai multe
Tartă cu zmeură lucioasă
află mai multe
Lasagna cu pui, spanac și pesto
află mai multe