Paste carbonara cu mortadella

Bonjurică, bonjurică! Lăzvi, adică eu, propun o rețetă de bucurie pentru toți cei mici pe care-i sărbătorim cum se cuvine. Paste cu paste printre paste carbonara pe numele lor și cu mortadella plin de fistic cât să mai ceară încă o porție. Ei sunt fericiți, voi gătiți, dar mă și pomeniți. Poftă bună!

Ingrediente

4 porții
80 -100 g bucatini (sau spaghetti) de persoană
4 gălbenușuri și 2 ouă
125 g mazăre congelată
125 g parmezan ras
150 g mortadella cu fistic, fâșii
Un pic de unt
Fistic zdrobit
Nucșoară

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă cu sare, cât să le acopere. Cu două-trei minute înainte de a fi gata, se adaugă mazărea. Se scurg împreună și se păstrează cam 250 ml din apă.

Se pun la loc în vasul fierbinte în care au fiert, se amestecă ușor cu un pic de unt. Se bat ouăle, se adaugă parmezanul, piper, nucșoară, jumătate din apa de la paste.

Compoziția se toarnă treptat peste paste, amestecând continuu. Se adaugă și fâșiile de mortadella, amestecând și restul de compoziție. Dacă devine prea uscată, se completează cu un pic din apa de la paste. Se gustă imediat, cu extra fistic și parmezan deasupra.

Ai putea încerca și...

Supă de roșii cu chiftele și spaghetti
află mai multe
Crap fript cu sos de chorizo
află mai multe
Porc Satay cu salată tailandeză de castraveți
află mai multe