Orez cu lapte și fructe zemoase

Bonjurică, bonjurică! Vreme de vacanță, soare pe cer și nimic în farfurie? Avem tocmai din Catalunia inspirația unui desert de vară cu fructe. Orez Arborio fiert în lapte cu un strop de vanilie. Vă asigur că nu are legătură cu orezul din copilărie pe care vi-l punea mamaia în față. Are o zeamă teribilă din fructe de Filiera Auchan, fie că sunt caise, piersici, mure. Toate se leagă într-un desert extrem de fin și rafinat. Vă invit la desert!

Ingrediente

• 150 g orez Arborio
• 170 ml smântână de gătit
• 900 ml lapte
• 100 g smântână grasă
• Esență de vanilie sau o păstaie de vanilie
• 60 g zahăr
• Un praf de sare
• Caise, piersici, mure, corcodușe stropite cu suc de lime și pudrate cu zahăr

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Diferența față de orezul nostru cu lapte este conținutul lor foarte bogat în amidon, care leagă altfel compoziția.

Dacă ați fost în vacanță în Catalonia, posibil să fi gustat o cupă din asta rece, cu piersici și coajă de portocală rasă deasupra.

Se pun la fiert orezul, laptele și smântâna lichidă. Dacă folosiți păstaie de vanilie, o tăiați, curățați interiorul și amestecați bine în compoziție. Durează cam 25 de minute să fiarbă, la foc mic. Dacă e prea dens, mai adăugați smântână. Dacă e prea lichid, mai lăsați un pic la fiert.

Zahărul și sarea se incorporează după ce ați oprit focul. După asta, puteți să amestecați și smîntâna grasă. Va arăta la final mai degrabă a cremă, decît a orez cum știm noi.

Se toarnă în cupe, se acoperă cu folie și se lasă la rece. Se gustă cu fructele ținute și ele la rece din timp.

Ai putea încerca și...

Clafoutis cu vișine

află mai multe
Tartă cu afine și cremă de lămâie și vanilie
află mai multe
Tartă cu zmeură lucioasă

află mai multe