Bonjurică, bonjurică! Norișori merg cu berică cu cârnat și cu brânzică. Pe scurt cam despre asta este vorba în farfuria pe care v-o propun pentru berică. Marele Târg de bere de la Auchan vă invită pentru 5 săptămâni să vă răcoriți din peste 300 de beri, iar eu vă invit să gustați norișor cu norișor din aluat cu chorizo și brânzică. Așadar gătiți, să mă pomeniți și veți fi și mulțumiți!
225 g aluat foitaj
120 g chorizo tocat mărunt
50 g brânză de care vă place, rasă
50 g smântână
1 ou bătut
Un pic de pătrunjel, mărar, ceapă verde tocate fin
Cuptorul se încinge la 220 grade Celsius. Aluatul se întinde pe o suprafață presărată cu făină. Se taie 16 cercuri cu un inel cu diametrul de 7,5 cm.
Chorizo, brânza, smântâna și verdeața se amestecă într-un bol. Se ia un cerc de aluat în palmă, se pune compoziție în mijloc și se sigilează. Puteți face asta și direct în tavă, pe hârtie de copt. Le ungeți la final cu ou și le coaceți până se înalță și devin aurii. Mai dați-le un praf de boia la final, ca să vă meritați berea rece.