Bonjurică, bonjurică! Rețeta cea mai bună ca să nu dai niciodată greș în bucătărie este să te pui nenică cu burta pe carne. Dăm tot ce avem noi mai bun și vom scoate o felie de carne mai ceva ca la americani. E interzis vegetarienilor, dar ce grijă avem noi ăștia normali când avem în farfurie un ditamai Meat Loaf. Asta zic, rămâneți pe felie că va fi cu veselie!

Meat Loaf sau felie americană de carne

Ingrediente

250 g carne slabă de porc, tocată
250 g carne slabă de vită tocată
1 ceapă mică sferturi sau 3 fire de ceapă verde
1 morcov feliat grosier
100 g ciuperci
1 cățel usturoi
1 lingură ulei de floarea soarelui
2 linguri de pătrunjel tocat
50 g miez de păine
1 ardei copt din borcan, tocat bucățele de 1 cm
Un pic de ardei iute tocat
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper
Un praf de nucsoară
1 linguriță de muștar
1 linguriță sos Worchestershire
2 linguri de bulion
2 ouă și 2 gălbenușuri
Un pic de unt topit

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Cuptor încins la 160 de grade Celsius.

Morcovul, ceapa, usturoiul, ciupercile și pătrunjelul se blendează sau se toacă foarte fin, cum preferați.

Se înmoaie apoi în ulei pe foc mediu. Miezul de pâine se mărunțește. Se pun toate ingredientele într-un bol mare, inclusiv legumele și miezul de pâine, și se amestecă bine, ca o compoziție clasică de chiftele. Se unge bine cu untul topit o formă de pâine și se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția și se acoperă cu folie de aluminiu.

Se gătește la bain-marie cam 50 de minute. În ultimele 10 minute, descoperiți forma. Se gustă caldă, alături de o salată bună, cu niște roșii rumenite în tigaie și balsamic. Dacă o lăsați să se răcească de tot, poate fi tratată ca un drob sau o terină, deci merge cu muștar, ceapă verde sau salată cu ridichi și oțet.

Ai putea încerca și...

Tartă cu prosciutto crocant, brânză și praz
află mai multe
Salată vietnameză, cu legume marinate instant
află mai multe
Lasagna cu pui, spanac și pesto
află mai multe