Adevărata rețetă de Humus

Bonjurică, bonjurică! Astăzi e o zi specială în care vom pregăti ceva deosebit. E ziua Alimentației și e un moment bun să reflectăm asupra modului și felului în care ne hrănim. Dezbaterea de astăzi este legată de Humus și adevărata lui rețetă. Trebuie să fie cremos, cu un strop de usturoi, condimente bune și tahină cât trebuie. Cât? Urmăriți rețeta și veți știi cum se face humusul adevărat.

Ingrediente

125 g năut uscat sau o conservă
95 g tahina
2 căței de usturoi
2 lingurițe de bicarbonat (înmuiat și fiert)
1 linguriță de sare
Sucul de la o lămâie
Un praf de cumin
Un praf de zaatar
Un praf de sumac
Un praf de boia
Ulei de măsline
Câteva cuburi de gheață

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Cel mai bun gust îl obțineți cu năut înmuiat peste noapte cu o linguriță de bicarbonat și fiert până leșină, tot cu o linguriță de bicarbonat. Unii spun că și gustul neplăcut dispare dacă clătim bine năutul din conservă și îl fierbem jumătate de oră. Strivim usturoiul cu sarea și sucul de lămâie. Îl lăsam 10 minute să se domolească. Trecem totul prin sită. Turnăm lichidul peste tahina. Blendăm. Aducem și năutul, plus 3 cuburi de gheață. Blendăm până obținem o textură mătăsoasă. Potrivim gustul și îl gustăm cu niște zaatar, boia și ulei deasupra. Dacă vrem mai acrișor, putem să umblăm și la rezerva de sumac. Lipie să fie.

Ai putea încerca și...

Cartofi fondanți și piept de pui în sos de brânză
află mai multe
Taco de vita marinata cu branza
află mai multe
Spumă de Brie

află mai multe