Bonjurică, bonjurică! La Auchan e târg de vin și dacă tot aveți paharul plin, zic să facem o gustărică care să meargă din plin. O gogoșică de ricotta, sau frigănele de ricotta, parfumată și puțin afumată cât să meargă cu un rose sau cu un vin alb bine răcit. Gata, cred că v-am ademenit! Poftă mare!
225 g ricotta
2 ouă
6 linguri de făină
20 g unt la temperatura camerei
Coajă rasă de la o lămâie (puteți diminua la 1/2 cantitatea, dacă folosiți trufe)
Sare
Miere
Carpaccio de trufe negre (opțional)
Ricotta se mărunțește și apoi se bate cu ouăle. Se integrează treptat făina cernută, apoi untul, coaja de lămîie, un praf de sare și se lasă 2 ore la rece.
Se încinge ulei într-o tigaie și se pun 3-4 linguri de compoziție (separat) la prăjit. Nu e recomandabil să aglomerați tigaia. Trebuie să se umfle un pic și să se coloreze încet. Dacă se prăjesc prea repede, înseamnă că focul e prea tare.
Le scoateți la scurs pe hârtie absorbantă, apoi le picurați cu miere amestecată cu trufe sau cu miere amestecată cu coajă rasă de lămâie, după gust.
Le puteți încerca alături de un spumant sau un roze de Provence, mai mineral.