Bonjurică, bonjurică! Acum afară e când cald, dar și când rece, că așa e toamna cea frumos colorată. Pentru asta ne pregătim cu o prăjiturică crocantă cu multe fructe de sezon că doar ținem la blazon! Mai adaugați și ceva înghețată și farfuria e gata răsfățată! Așa să fiți și voi după ce gătiți!
Crustă
350 g făină albă
25 g făină de migdale
60 g mălai
1 lingură cu vârf de amidon
1 linguriță cu vârf de praf de copt
1 praf de scorțișoară
1 praf de sare
100 g zahăr
2 gălbenușuri și un albuș
100 g unt
120 ml kefir
Fructe
600 g afine
200 g mere cubulețe
100 g vișine congelate
Coaja rasă de la o lămîie
2 linguri de amidon
2 linguri de zahăr
Cuptorul se încălzește la 190 de grade Celsius. Făina albă, cea de migdale, mălaiul, amidonul, sarea, praful de copt și scorțișoara se amestecă bine. Ouăle se bat cu zahărul, untul și kefirul. Se integrează treptat amestecul uscat și se transformă într-o compoziție densă. Se lasă la odihnit.
Fructele se presară cu zahăr, suc și coajă de lămîie, amidon și orice alte arome vă plac. O parte dintre afine se pot zdrobi, pentru a elibera sucul. (opțional)
Peste fructe, în tavă, se toarnă cu lingura compoziție, până sunt complet acoperite. Se coace totul cam 45 – 50 de minute, dar facem un test pentru a verifica dacă e coaptă crusta.
Se lasă la răcit un pic. Merge cu înghețată care să leșine pe crusta fierbinte.