Frigărui de pui cu chutney de lime

Bonjurică, bonjurică! Să nu care cumva să vă înfumurați, dar fumurile ce se văd din filmarea de mai jos anunță un grătar nemaipomenit. Frigărui de pui cu chutney de lime și coriandru. Voi alegeți dacă numiți ziua asta de grătar 1 Mai, dar rețeta asta merită un 1 Mai aproape în fiecare zi, începând chiar de acum. Poftă mare și vă doresc un grătar de pomenit!

Ingrediente

1 kg piept pui, tăiat cuburi de 3,5 cm
4 linguri de suc de lime
1 lingură ulei de susan
75 g iaurt
2,5 cm ghimbir feliat subțire
3 căței de usturoi
1 lingură de boabe de coriandru măcinate
1 linguriță de cumin pudră
½ linguriță piper
½ linguriță garam masala
Un praf de boia iute
1 lingură de sare
3 linguri de unt sau ghee
Mentă și coriandru proaspăt

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Amestecați aromatele, iaurtul, uleiul, condimentele și 3 linguri de lime și le blendați. Scufundați bucățile de pui în pasta obținută și le lăsați la rece câteva ore, preferabil peste noapte.

Lăsați carnea să revină la temperatura camerei 30 de minute înainte de gătit, după ce ați montat frigăruile. Amestecați untul și lingura de lime rămasă deoparte. Gătiți frigăruile la foc domol și le ungeți înainte de final cu mixul de unt și suc de lime.

Merg excelent cu Chutney de lime și coriandru

Chutney de lime și coriandru
2,2 cm ghimbir feliat subțire
2 ardei jalapeno curățați de semințe
6 fire de ceapă verde tocate
2 buchețele de coriandru verde tocate
1 buchețel de mentă tocată
½ cumin pudră
¾ linguriță garam masala
1 linguriță sare
½ linguriță zahăr
3 linguri ulei de măsline
¼ linguriță suc lime

Toate ingredientele, cu excepția sucului de lime, se blendează până când se transformă într-o pastă densă. Se amestecă sucul de lime, se potrivește gustul.
Se poate face în avans și se poate păstra o săptămână la frigider.

Ai putea încerca și...

Ficat de porc marinat cu usturoi și ierburi
află mai multe
Salată falsă de ton, cu măsline
află mai multe
Supă cremă de ardei copt și roșii
află mai multe