Bonjurică, bonjurică! Cine zice că mâncarea de post nu e bună, sau măcar gustoasă, atunci să pună mâna să dea click la rețeta de mai jos și să prepare rețeta de frigărui de cartofi și ceapă, dar mai ales să încerce frigăruile cu sosul bun de muștar usturoiat. Am să mă rog pentru voi să faceți această rețetă și nu aștept în schimb decât să mă pomeniți! Gătiți, dar și postiți!
6 frigărui
1 kg cartofi noi / mici
200 g șalotă curățată de coajă
3 linguri ulei de măsline
Sare, piper
Sos
2 căței usturoi
100 ml lapte soia neîndulcit la temperatura camerei
200 ml ulei de floarea soarelui
2 lingurițe muștar la temperatura camerei
2 lingurițe oțet de vin alb sau de mere, dacă vă place
Sare, piper
Sosul se face în 2 minute. Vă trebuie un mixer vertical. Turnați toate ingredientele în cupa mixerului. Blendați întâi pe fundul cupei, până când observați că laptele se emulsionează. Continuați să blendați ridicând și coborând mixerul, pentru a incorpora și uleiul rămas la suprafață. Ar trebui să fie gata în maximum 2 minute. Mai potriviți gustul și păstrați la rece.
Dacă folosiți frigărui de lemn, lăsați-le la înmuiat o jumătate de oră, înainte de a le folosi.
Dacă folosiți frigărui de metal, e bine să le ungeți cu ulei înainte.
Fierbeți cartofii în apă cu sare aproximativ 5 minute. Răciți-i în apă cu gheață. Amestecați cu ulei, sare, piper cartofii și șalotele, apoi compuneți frigăruile.
Ideal ar fi să le faceți pe un grătar cu cărbuni. Dar merge și un grătar de aragaz.
Poftă bună și înfrânare plăcută.