Bonjurică, bonjurică... oare ce-ar mai merge pe grătărică? Ne vine pofta așa din când în când de 1 Mai , adică să mai facem câte un grătar. Și cum ne-am cam și plictisit de aceleași fleici, parcă n-ar strica să dăm și altceva ficatului. Cum ar fi, un exemplu bine ales, chiar un ficat. Da, un ficat de porc marinat cu usturoi și ierburi bine alese, cu o sălățică de fasole cât să zici că e 1 Mai când vreau eu sau tu... Poftă e destulă așa că vă zic vizionare plăcută la rețetă!
800 g ficat de porc / vită / oaie, cubulețe de 2,5 cm
3 căței de usturoi pastă
1 linguriță de boia de care vă place
1 fir ceapă verde
Câteva fire de pătrunjel
Câteva fire de mărar
Un pic de cimbru
Sare, piper
Salata de fasole
1 cutie boabe de fasole
4 cozi de ceapă verde
1 cățel usturoi
O legătură pătrunjel
Ulei de măsline
Lime, după gust
Ardei iute, după gust
Sare, piper, mărar tocat
Cuburile de ficat se masează cu restul ingredientelor și se lasă la marinat la rece măcar 2 ore.
Fasolea se scurge. Ceapa, verdeața, usturoiul, uleiul, un pic de apă și sucul de la un lime se blendează fin. Se potrivește gustul cu sare și piper, eventual lămâie. Se poate strecura, în funcție de cât de mult ulei folosiți. Se amestecă împreună cu fasolea, ardeiul și mărar tocat. Se lasă să lucreze.
Cuburile de ficat se pun pe frigărui și se gătesc cu milă, preferabil pe grătar cu cărbuni. Se stropesc cu un pic de lime, fulgi de sare și piper și se gustă împreună cu fasolea și un pic de lipie bună.