Clafoutis cu vișine

Bonjurique și bonjuric! Salutăm pe prietenii noștri franceji de la care am primit o rețetă de desert. Îi zice Clafoutis și e cu vișine, dar fără sâmburi. Oricum e cât de cât impecabilă cu condiția să aveți o șampanică ascunsă pe undeva la rece. Francezii cu ziua lor și noi cu un desert tot în cinstea lor. La mulți ani Franța cu toți ai lor!

Ingrediente

8 porții

5 ouă și 2 gălbenușuri
140 g zahăr
70 g făină cernută
20 g unt la temperatura camerei
300 ml frișcă lichidă
500 g vișine congelate bine scurse
2 linguri de kirsch
Zahăr pudră
Formă ceramică de 28 cm
Cuptor la 180 grade Celsius

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Se unge forma cu unt. Se bat ouăle, gălbenușurile și zahărul cam 2 minute. Se cerne făina, se integrează frișca lichidă și alcoolul. Se pudrează cu zahăr forma. Vișinele se pudrează cu un pic de făină, dacă sunt prea zemoase. Apoi se așază în formă. Se toarnă compoziția.

Se coace 45 de minute și se lasă la răcit. Se pudrează cu un pic de zahăr înainte de a gusta.

Merge cu o vișinată rece.

Ai putea încerca și...

Tartă cu afine și cremă de lămâie și vanilie
află mai multe
Norișori de aluat cu chorizo și brânză
află mai multe
Tartă cu zmeură lucioasă

află mai multe