Bonjurică, bonjurică! Vara este pe sfârșite, însă nu și fructele de Filieră de la Auchan care sunt coapte și numai bune cât să faci un cuibușor de desert. La asta m-am gândit atunci când am gustat din merele de Filieră Auchan. Direct din livadă, via această rețetă de cuibușor de mere, fix la voi în farfurie. O bucurie de desert!
6 mere acrișoare și ferme (Granny Smith, preferabil)
100 g unt topit
150 g zahăr
Scorțișoară, după gust
Frișcă sau înghețată
Cuptor încins la 200 de grade Celsius
O tavă tapetată cu hîrtie de copt sau un fund detașabil de formă de tartă, uns cu unt
Merele se curăță de miez și de coajă și se taie felii foarte subțiri. Se așază în straturi, într-o formă conică, de cuib intors. La fiecare 2 straturi, ungeți cu unt și presărați zahăr și scorțișoară.
Păstrați feliile mai mici pentru vârf. Mai ungeți totul cu un pic de unt la final și acoperiți cu folie de aluminiu.
După aproape jumătate de oră, încercați să presați ușor construcția cu ajutorul foliei și coaceți în continuare, cam tot atât, pînă se caramelizează ușor marginile.
Se potrivește de minune cu o frișcă bună sau cu o lingură zdravănă de înghețată.