Creveți fripți și sosul lor iute ca gândul

Bonjurică, bonjurică! 5 săptămâni de bere la Marele Târg de bere de la Auchan ne obligă să completăm și noi cu ceva gustos care să acompanieze berea care curge în valuri. Din spuma mării am salvat niște creveți pe care îi vom frige și vom face un sos iute ca gândul că dispare spuma de bere din pahar și nu ne dorim asta. Așadar, creveți fripți cu sos iute și multă bere rece merge către perfecțiune. Trebuie doar să gătiți, mă pomeniți și vă urez poftă mare!

Ingrediente

12 creveți (king/jumbo) întregi (3 bucăți/persoană)
Suc de la ½ lămâie
Un praf de boia iute (opțional)
1 frunză dafin
1 crenguță cimbru
Un pic de unt
Un pic de ulei
Sare, piper
Sferturi de lime pentru servire

Sosul iue ca gândul
1 ceapă tocată
4-5 roșioare fără pieliță, din conservă, plus 4-5 linguri sos
1 pic de ardei iute (opțional)
1 cățel de usturoi zdrobit
O lingură cu vârf caju sau alune
Sos de soia după gust
1 lingură nucă de cocos rasă, preferabil neîndulcită

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Creveții se curăță și se lasă doar coada. Apoi se sărează, se stropesc cu lămîie și boia, se foliază și se pun la rece.

Cojile creveților se trag în unt, cât să își schimbe puțin culoarea. Se adaugă frunza de dafin, cimbrul, se stinge cu 300 ml apă și se lasă la fiert jumătate de oră. Se strecoară. Ingredientele se omogenizează într-un blender. Se amestecă într-un vas cu fondul de creveți și se lasă să se îngroașe, cam jumătate de oră.

Creveții se ung cu ulei sau unt și se înfig în frigărui. Se frig pe grătar sau în tigaie. Se gustă alături de sos, felii de lime și sticle de bere.

Ai putea încerca și...

Norișori de aluat cu chorizo și brânză
află mai multe
Pui în crustă de parmezan și maioneză usturoiată
află mai multe
Cârnăciori aurii de pește

află mai multe