Alba Iulia - Păltiniș
Etapa a 2 a

Cotlete de porc crocante, cu sos acrișor

Bonjurică, bonjurică! Alba Iulia sau Păltiniș? Etapa a doua a Turului României are startul de la Alba Iulia și trebuie să ajungem la Păltiniș. Ne-am propus ceva crocant, dar și acrișor. Am decis să mergem pe o variantă de cotlete de porc care vă vor face și pe voi să pedalați pe ruta Alba Iulia - Păltiniș. Sau mai bine urmăriți rețeta și vă bucurați la final!

Ingrediente

4 cotlete de porc cu os
Făină
50 g pesmet
2 ouă bătute spumă
100 g cașcaval ras fin
Sare, piper
Usturoi
250 g iaurt
125 ml vin alb
O roșie zdravănă, decojită
1 ceapă tocată fin
Verdeață
Ulei pentru prăjit

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Cotletele se bat un pic, se freacă bine cu usturoi.

Se trec prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmetul amestecat cu cașcaval. Se prăjesc bine și se țin la cald. Se înmoaie în puțin ulei ceapa tocată fin, se adaugă roșia mărunțită, se stinge cu vin, se lasă să se gătească 10 minute.

Se amestecă iaurtul și se potrivește gustul. Se presară cu verdeață de care vă place și se șterge farfuria bine cu pîine.

Ai putea încerca și...

Pupi din crumpi (Plăcinte prăjite din cartofi și brânză)
află mai multe
Prăjitură cu lămâie și afine

află mai multe
Orez cu lapte și fructe zemoase
află mai multe