Bonjurică, bonjurică! Sărbătorim 18 ani de Auchan cu un desert de mătușici, dar modern și gustos. E interpretat cum am știut eu mai bine ca să vă intre bine acești colțunași cu vișine și vă gândiți ce repede trec 18 ani atunci când totul e dulce, bun, dar mai ales suntem împreună. La mulți ani, Auchan!
Aluat
1 ou
3 lingurițe de apă
110 g făină
Sare
Umplutură
500 g vișine congelate
75 g zahăr
250 g smântână
Vișinele se lasă să stea cu zahărul. Se scurg. Sucul se reduce pe foc mic la ½. Se lasă la răcit. Se face un aluat care se întinde și se taie în pătrate de 4-5 cm. Se pun vișine pe un colț și colțunașul se închide ca un triunghi.
Se fierb în apă clocotită și se gustă alături de smântâna picurată cu sucul de vișine. Se pudrează, eventual, cu zahăr.