Coji crocante de cartofi și sosul lor picant

Bonjurică, bonjurică! Da, e clar! Berică, căldurică și o mică gustărică! Coji crocante de cartofi cu un sos picant merg la fix pe farfurie lângă o bere rece. Eu mă ocup de gustărică, Auchan de berică că doar are peste 300 de beri la Marele Târg de bere , iar voi dați play la rețetă și puneți berea la rece. Merge și un fotbal pe fundal, dar știți voi mai bine! Gătiți, mă pomeniți și să vă răcoriți!

Ingrediente

2 cartofi de copt mari
Ulei vegetal pentru prăjit

Sos
120 ml iaurt grecesc
1 cățel usturoi zdrobit
1 lingură sos picant
1 lingură maioneză
Oțet sau lămăie, după gust
Sare, piper
Un pic de ceapă verde, pătrunjel și mărar tocate, presărate la final

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Cartofii se coc în cuptor la 180 de grade. Se taie in două și se scoate miezul, lăsînd ceva și pe coajă. Se mai taie din nou în două. Se încinge ulei într-o tigaie, cam 1 cm înălțime. Se prăjesc cojile, până devin crocante și aurii. Se scurg pe hârtie absorbantă.

Sosul se face prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se pune la rece înainte să gătiți cartofii la cuptor. Se poate turna un pic în fiecare coajă, cu niște verdeață deasupra. Și bere lângă.

Ai putea încerca și...

Pui în crustă de parmezan și maioneză usturoiată
află mai multe
Chipsuri de țelină și sos de muștar
află mai multe
Toast cu creveți

află mai multe