Ciorbă de dovlecei, fasole păstăi, afumătură și iaurt

Bonjurică, bonjurică! Sărbătorim 18 ani la Auchan cu o... ciorbică! E gustoasă, crocantă cu fasole și păstăi, are și afumătură și la final am adăugat și un strop de iaurt ca să fie cât de cât impecabil. Hai sus hai sus cu farfuria că merge perfect cu bucuria aniversării!

Ingrediente

4 dovlecei medii cuburi
300 g fasole păstăi tăiată bucățele
2 morcovi felii
1 țelină mică felii
1 ceapă mare tocată
480 g roșii conservă
300 g ciolan sau costiță afumată bucăți
300 g iaurt gras (sau smântână)
Mărar din belșug
Sare, piper
2 l supă de legume sau apă

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Ceapa se înmoaie în ulei, împreună cu morcovul și țelina. Se adaugă dovleceii, fasolea și apoi supa. Se gătește până când dovleceii și fasolea sunt fierte al dente. Se adaugă roșiile mărunțite, afumătura, sare, piper și se mai lasă 10 minute pe foc. Se drege cu iaurt sau smântînă. Se presară mărar.

Ostropel muntenesc-moldovenesc
află mai multe
Chiftele de vinete marinate și piure gratinat de cartofi
află mai multe
Colțunași cu vișine

află mai multe