Choux au craquelin cu sos lejer de ciocolată

Bonjurică, bonjurică! Acum, că v-ați ales colecția de decorațiuni de Crăciun Actuel de la Auchan și totul este pregătit pentru sărbătoarea atât de plină de bucurie a Crăciunului. Bucurie trebuie să fie și în farfurie așa că aici intervin și vă pot ajuta cu un Choux au craquelin cu sos lejer de ciocolată. E un desert ușor de făcut care va aduce un plus de savoare mesei de Crăciun. Sărbători cu multă bucurie! Crăciun fericit!

Ingrediente

Craquelin
85 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr brun light
100 g făină
Un praf de sare

Choux
90 g unt cubulețe
140 g făină
4 ouă la temperatura camerei
250 ml apă
2 linguri zahăr
½ linguriță de sare

Sos de ciocolată
50 g zahăr
120 g sirop de agave
80 g cacao
60 g ciocolată de care vă place
250 ml apă / lapte sau smântână lichidă - sau 50 / 50 apă – grăsime
Coajă de portocală rasă

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Craquelin

Se bat cremă untul și zahărul. Se incorporează făina și sarea. Se pune compoziția între două foi de cop și se întinde cu sucitorul până obțineți o formă aproximativ rotundă, cu diametrul de aproximativ 30 de cm. Se pune într-o tavă și se lasă la congelator. Se scoate cu câteva minute înainte de cuptor, cât să ajungă la o temperatură la care să poată fi decupate cu o formă rotundă și așezate deasupra gogoșilor de choux. Diametrul celor două ar trebui să coincidă.

Choux

Cuptor încins la 220 de grade Celsius.
Încălziți apa cu zahărul, sarea și untul, până acesta se topește. Dați vasul deoparte și turnați deodată toată făina. Amestecați pe foc, până compoziția devine omogenă și se desprinde ușor de pereții vasului. Luați de pe foc și lăsați să se răcească – 3 minute. Amestecați ouăle, unul câte unul, apoi puteți turna compoziția într-un poș de patiserie. Sau puteți forma gogoșele cu două linguri. Le așezați la distanță unele de altele, într-o tavă, pe hârtie de copt. Deasupra puneți cercurile de aluat înghețat și apăsați ușor. Se coc 25-30 de minute. În funcție de cuptor, puteți micșora temperatura la 190 de grade, dacă se colorează prea repede și prea tare.
Le lăsați la răcit și le umpleți cu cremă, frișcă sau înghețată. Evident, trebuie să le găuriți în partea de jos, cât să încapă un muștiuc de poș. Le oferiți alături de sosul de ciocolată și puteți să auziți aplauze.

Sos de ciocolată

Apa, zahărul, siropul și pudra de cacao se țin pe foc, până se obține o compoziție omogenă. După primul clocot, se adaugă ciocolata și se amestecă până se dizolvă complet. Se amestecă și coaja de portocală și orice alte arome pe care le vreți în sos. Dacă alegeți lapte sau smântână, se va comporta diferit după răcire. Apa îl face mai versatil și ușor.

Ai putea încerca și...

Clafoutis cu vișine

află mai multe
Prăjitură cu lămâie și afine

află mai multe
Spumă rapidă și ușoară de ciocolată, cu iaurt și vișine
află mai multe