Bonjurică, bonjurică! Marele Târg de bere de la Auchan care aduce peste 300 de beri, ne obligă și pe noi să umplem o farfurie de chipsuri. Așadar, dacă tot vrem chipsuri hai să încercăm niște chipsuri de țelină. Sosul de muștar nu lipsește, berea e la rece, sper, așa că vă doresc ce vreți voi. Eu sunt fericit dacă gătiți și sigur o să mă pomeniți. Bere avem și rețeta de chipsuri de țelină e chiar aici.
115 g migdale zdrobite
4 linguri parmezan ras
4 linguri pătrunjel tocat și cimbru verde
O țelină de 450 g
Un ou
Suc de lămîie
Sare, piper
Ulei pentru prăjit
Fulgi de sare pentru final
Sos
150 g smântână
20 g muștar
Un strop ulei măsline
Un strop oțet
Un strop miere
Mărar la final
Țelina se taie batonașe. Cam un cm grosime și 5 lungime. Se păstrează în apă rece cu suc de lămâie.
Se amestecă parmezanul, migdalele și ierburile într-o farfurie întinsă. Oul se bate și se pune în altă farfurie.
Țelina se usucă bine, se trece prin ou și apoi prin compoziția de pane. Se prăjește într-un vas adânc plin cu ulei sau friteuză, cam 2-3 minute. Se lasă la scurt un pic pe hârtie absorbantă. Se presară cu fulgi de sare.
Se gustă fierbinți, cu sosul rece și berea la fel.