Chipsuri de țelină și sos de muștar

Bonjurică, bonjurică! Marele Târg de bere de la Auchan care aduce peste 300 de beri, ne obligă și pe noi să umplem o farfurie de chipsuri. Așadar, dacă tot vrem chipsuri hai să încercăm niște chipsuri de țelină. Sosul de muștar nu lipsește, berea e la rece, sper, așa că vă doresc ce vreți voi. Eu sunt fericit dacă gătiți și sigur o să mă pomeniți. Bere avem și rețeta de chipsuri de țelină e chiar aici.

Ingrediente

115 g migdale zdrobite
4 linguri parmezan ras
4 linguri pătrunjel tocat și cimbru verde
O țelină de 450 g
Un ou
Suc de lămîie
Sare, piper
Ulei pentru prăjit
Fulgi de sare pentru final

Sos
150 g smântână
20 g muștar
Un strop ulei măsline
Un strop oțet
Un strop miere
Mărar la final

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Țelina se taie batonașe. Cam un cm grosime și 5 lungime. Se păstrează în apă rece cu suc de lămâie.

Se amestecă parmezanul, migdalele și ierburile într-o farfurie întinsă. Oul se bate și se pune în altă farfurie.

Țelina se usucă bine, se trece prin ou și apoi prin compoziția de pane. Se prăjește într-un vas adânc plin cu ulei sau friteuză, cam 2-3 minute. Se lasă la scurt un pic pe hârtie absorbantă. Se presară cu fulgi de sare.

Se gustă fierbinți, cu sosul rece și berea la fel.

Ai putea încerca și...

Norișori de aluat cu chorizo și brânză
află mai multe
Gujoane de pește și sos cu castraveciori murați
află mai multe
Cârnăciori aurii de pește
află mai multe