Chiftele de vinete marinate și piure gratinat de cartofi

Bonjurică, bonjurică! La Auchan e sărbătoare, e majorat, iar eu mă simt onorat să execut o mâncărică care va aduce pe toată lumea la masă. Chifteluțe de vinete marinate cu piure gratinat și e gata rafinat. Hai să sărbătorim că doar asta ne dorim! Poftă bună!

Ingrediente

4 vinete
2-3 ouă
3 – 4 linguri făină sau pesmet
1 ceapă mare
6 căței de usturoi
800 g roșii în conservă
2 frunze dafin
Ulei de măsline
Ulei pentru prăjit
1 kg cartofi pt fiert
350 g unt
1,5 l lapte
200 g parmezan ras
Busuioc proaspăt sau pătrunjel
Ceapă verde tocată
Cimbru verde

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Vinetele se coc, se scurg, se toacă. Se amestecă împreună cu ceapa, făina, sarea, ouăle și un praf de parmezan și se transformă într-o compoziție densă. Se lasă la răcit. Se formează chiftele și se prăjesc în ulei.

Separat, se face un sos din usturoiul tocat, înmuiat în ulei de măsline încins, stins cu roșiile din conservă. Se fierbe 20 de minute, împreună cu frunza de dafin, sare, piper. Se strecoară. Vinetele se dau într-un clocot în sos, se presară cu busuioc proaspăt și / sau ceapă verde sau pătrunjel.

Cartofii se curăță și se fierb în lapte cu sare, cimbru, dafin. Se strecoară, se strivesc cu unt, se transformă în piure fin. Se transferă în formă de cuptor, se presară cu parmezan, se gratinează. Se gustă alături de chiftele și sos.

Ai putea încerca și...

Colțunași cu vișine

află mai multe
Biscuiți cu sare și piper și un pic de brânză, pentru vin
află mai multe
Fructe la cuptor cu crustă crocantă
află mai multe