Ceapă umplută cu carne de pui

Bonjurică, bonjurică! Se anunță zile reci motiv bun ca să petreci cu o farfurie caldă, bună, specială, dar mai ales impecabilă. Practic, cam tot ce vă oferă Farfuria lui Exarhu. Să trecem însă la rețeta de azi care vine pe filiera franceză și orientală și care vă va bucura toate papilele din dotare. E vorba de o ceapă umplută și gratinată cu carne de pui. Poftă bună și dacă v-a plăcut lăsați un comentariu pe adresa redacției.

Ingrediente

6 porții

6 cepe albe mari
Unt, zahăr
Supă de vită

Umplutură
500g carne tocată de pui
2 linguri muștar
200 ml smântână
250 g ciuperci tocate
3 roșii din conservă, tocate
100 ml supă de pui
50 g unt
1 cățel usturoi
Ierburi de Provence
Ceapă verde tocată
Ulei de măsline
Sare, piper

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Carnea de pui se gătește în unt și ulei de măsline, împreună cu usturoiul și ciupercile. Când se colorează, se adaugă jumătate din smântână și jumătate din supa de pui. Se lasă 5 minute, se adaugă și restul de smântână, muștarul, roșiile și supa, dacă e prea uscată compoziția. Se lasă să se lege, se potrivește gustul, se integrează ierburile și ceapa verde, după gust. Se lasă la răcit. Dacă are prea mult lichid, se scurge. Lichidul se păstrează.

Cepele se decupează la vârf, o felie de 1 cm. Se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare maximum 8 minute. Se scot, se scurg. Se pun într-un vas cu fund gros, în care ați topit unt cu generozitate. Se presară cu zahăr și sare. Se lasă la foc mic, acoperite, până se colorează frumos, cam un sfert de oră. În mod normal, interiorul ar trebui să fie moale. Fie extrageți o parte cu o lingură și îl amestecați cu carnea, fie îl apăsați și creați un spațiu pentru umplutură. Cepele umplute le puneți în alt vas, pe care îl lăsați în cuptorul încins la 150 de grade Celsius. Sosul lăsat de cepe îl stingeți cu un pic de supă de vită și îl lăsați să capete consistență. Îl turnați peste cepe în momentul servirii, ornați cu verdeață și echilibrați cu un pic de iaurt sau smântână.

Ai putea încerca și...

Țelină ca pă Italia
află mai multe
Adevărata rețetă de Humus
află mai multe
Chili con ciupercuțe
află mai multe