Cârnăciori aurii de pește

Bonjurică, bonjurică! Avem bere rece de la Marele Târg de bere de la Auchan, se joacă fotbal mult la campionatul european și noi răspundem afirmativ cu o farfurie plină de cârnăciori aurii de pește. Nu vă zic care e scorul, dar sunt sigur că nu o să vă opriți doar la 3. Nu zic nici de beri sau de cârnăciori, dar tare cred că o să tot gătiți, o să vă răcoriți din cele peste 300 de beri și, la final, mă și pomeniți!

Ingrediente

380 g crap filetat, fără piele
1 chiflă cu lapte mică
2 ouă, bătute
75 ml lapte
50 g făină
50 g pesmet fin
Un pic de pătrunjel tocat
Sare, piper, boia
Sferturi de lămâie
Ulei pentru prăjit

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Peștele se blendează. Chifla se înmoaie în lapte. Se scurge și se combină cu peștele. Se integrează un ou, sare, piper, boia, pătrunjel. Se formează cârnăciori groși de 2-3 cm și lungi de 8-9 cm. Se trec prin făină, apoi ou și la final pesmet.

Se prăjesc la foc mic, până devin aurii și crocanți. Se lasă la scurs, apoi se presară cu boia, pătrunjel și se pune și lămâia pe platou, că merge bine cu berea.

Ai putea încerca și...

Norișori de aluat cu chorizo și brânză
află mai multe
Omletă cu chipsuri de cartofi
află mai multe
Frigărui de pui cu chutney de lime
află mai multe