Bonjurică, bonjurică! Căutați și veți afla la Auchan, sub egida Filiere produse autentice și sănătoase. Programul de Filiere de la Auchan susține comunitățile românești cultivând ce e mai bune. Iar când gătești cu cele mai bune ingrediente, lași totul deoparte și urmărești rețeta de Antricot de vită bio cu sos bun și chips de mămăligă. Încercați, gustați pentru că meritați!
Chips de mămăligă
300 g mălai instant
1,5 l apă sau supă
100 g parmezan
Sare, piper, cimbru verde
Ulei de măsline
Sosul bun
1,5 kg aripioare pui
2 l supă de vită
300 ml Madeira, Porto, Marsala sau Vermut
30 ml oțet sherry, preferabil
Ungeți o tavă cu ulei. Mămăliga se face clasic, se adaugă la final parmezanul și cimbrul. Se întinde uniform în tava unsă cu ulei. Se acoperă cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se presează cu altă tavă și se ține la rece câteva ore sau chiar și peste noapte. La momentul servirii, se taie forme de 1,5 cm grosime și aproximativ 10 cm lungime. Se prăjesc exact ca niște cartofi, până se rumenesc frumos. Se presară cu parmezan ras și verdeață.
Aripioarele se rumenesc în cuptor, la 180 de grade Celsius. Se pun în supa de vită. Grăsimea se păstrează separat. Tava se deglasează cu vinul fortifiat și oțetul. Se scurg în vasul cu aripioarele, care stă pe foc până supa se îngroașă. Se strecoară și apoi se toarnă și grăsimea de la aripioare peste supa redusă. Se lasă pe foc mic, fără să se amestece, până când curge ca o miere pe lingură. Se poate face în avans.
Carnea se sărează, se piperează, se unge cu ulei. Se frige pe grătarul bine încins. Sau se colorează pe grătar și se gătește în cuptorul încins la 200 grade Celsius, până ajunge la 57-63 grade Celsius la interior pentru Medium. Se lasă la odihnit echivalentul timpului de gătire. Se gustă împreună cu sosul și chipsurile și se ține minte acest moment de grație.