Spanac

Spanac - un aliment excelent pentru toate gusturile și buzunarele

Se cunosc suficiente beneficii ale spanacului care te pot convinge să-l incluzi cu succes în alimentație, însă este necesar să știi cum să-l prepari pentru a-și păstra proprietățile. Având în vedere că spanacul este și aliment și plantă medicinală trebuie să știi foarte bine cum să îl folosești. Dacă vrei să descoperi sfaturile necesare pentru preparate delicioase și sănătoase din spanac, citește cu atenție următorul articol!

Cuprins:

  1. Spanac - rețetă cu ou ochi gustoasă și sănătoasă
  2. Spanac - rețetă potrivită pentru toate gusturile
  3. Mâncare de spanac pentru un meniu hrănitor și delicios

1. Spanac - rețetă cu ou ochi gustoasă și sănătoasă

Pentru această rețetă cu spanac se folosesc puține ingrediente și este la îndemâna oricărei persoane care dorește un aport de fier în organism prin alimentație sănătoasă. Fie că folosești legume congelate, fie proaspete este important să incluzi în alimentația zilnică aceste ingrediente de bază pentru un plus de vitalitate. Poți combina mâncarea cu salate din legume proaspete și gustoase deoarece prin fierbere se pot pierde nutrienți importanți. Se mai adaugă lămâi de la raionul de fructe proaspete, care potențează gustul și aroma mâncării sau salatei. Rezultatul este uimitor și ține locul unui fel principal de mâncare.

Rețetă de spanac tradițională

Ingrediente necesare:

  • 1 kg spanac proaspăt
  • o ceapă
  • 3-4 grăunÈ›i de usturoi
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • condimente
  • sare după gust
  • 6 ouă proaspete

Mod de preparare:

  1. Se spală bine frunzele de spanac și se opăresc în apă clocotită
  2. Se scot și se scurg frunzele opărite
  3. Se călește o ceapă în ulei
  4. Se toacă mărunt spanacul și se adaugă peste ceapă
  5. Se amestecă bine, la foc mic
  6. Se amestecă făina cu puțină apă și se toarnă peste spanac
  7. Se amestecă în continuare pentru câteva minute
  8. Se potrivește cu sare și se adaugă usturoiul pisat și condimentele la finalul fierberii
  9. Se pregătesc ouă ochi prăjite sau poșate
  10. Se așează în farfurie o porție de spanac alături de un ou ochi.

Sfaturi și trucuri:

  • Spanacul fierbe foarte repede, motiv pentru care necesită atenÈ›ie pe toată perioada gătitului
  • Usturoiul se adaugă la final pentru a intensifica aroma È™i a preveni gustul amar al mâncării
  • Se pune puÈ›ină zeamă de lămâie la final, pentru un gust deosebit
  • Dacă încerci reÈ›eta cu spanac congelat vei obÈ›ine rezultate optime È™i timpul de gătit va fi diminuat.

2. Spanac - rețetă potrivită pentru toate gusturile

Persoanele care doresc o mâncare de spanac sănătoasă și ușor de preparat pot încerca următoarea rețetă care se gătește la cuptor.

Mâncare de spanac la tavă

Ingrediente necesare:

  • 1 kg spanac proaspăt sau 500 g congelat
  • o ceapă mică
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • puÈ›ină sare
  • 4 ouă
  • 3-4 linguri de pesmet

Mod de preparare:

  1. Se toacă spanacul mărunt
  2. Se răzuiește ceapa și se adaugă peste spanac
  3. Se adaugă făina și ouăle bătute
  4. Se potrivește cu sare amestecul
  5. Se unge o tavă cu ulei și se adaugă hârtie de copt
  6. Se pune amestecul de spanac în tavă și se presară cu pesmetul
  7. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute

Sfaturi și trucuri:

  • Se pune puÈ›ină zeamă de lămâie pentru un gust deosebit
  • Se poate înlocui uleiul cu unt pentru o aromă deosebită a preparatului.

Spanac - rețetă clasică de ciorbă

Ingrediente necesare:

  • 500 g spanac congelat
  • 2 cepe medii
  • un morcov
  • 2 linguri de ulei
  • puÈ›ină sare
  • o lingură de orez
  • o lingură de sos de tomate
  • 1 ou

Mod de preparare:

  1. Se călește ceapa și se adaugă spanacul tocat mărunt
  2. Se răzuiește morcovul și se pune peste amestecul din oală
  3. Se adaugă apă și se pune la fiert
  4. Se condimentează cu sare, se adaugă orezul și se fierbe încă 10 minute
  5. La final se pun roșiile amestecate cu oul bătut.

Sfaturi și trucuri:

  • Se poate îmbogăți gustul cu usturoi pisat È™i zeamă de lămâie.

Există o mulțime de idei practice și sănătoase de rețete cu spanac. Acest ingredient minunat poate fi folosit cu succes și în stare proaspătă, peste o felie de pâine sau în salată.

3. Mâncare de spanac pentru un meniu hrănitor și delicios

Dacă vrei să gătești simplu și rapid poți alege să introduci în meniu o mâncare de spanac congelat.

Ingrediente necesare:

  • 1 kg spanac congelat
  • o ceapă mică
  • 3-4 linguri de ulei
    puțină sare

Mod de preparare:

  1. Se călesc ceapa și spanacul tocat mărunt în ulei
  2. Se adaugă puțină apă și se pune la fiert
  3. La finalul fierberii se pune puțină sare.

Sfaturi și trucuri:

  • Această mâncare de spanac se fierbe la foc mic.

Rețetele cu spanac sunt simple și accesibile fiecărei familii, motiv pentru care este cazul să alegi și introduci acest ingredient sănătos și delicios în alimentația zilnică. Tu ce rețetă cu spanac vrei să încerci?

Sursă foto: pexels.com, pinterest.com